PIŠKOTKI

PIŠKOTKI

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na računalnike uporabnikov in omogočajo prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete našo stran.

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši strani. Z nadaljno uporabo te spletne strani, se strinjate z našo politiko piškotkov.

Ker si prizadevamo, da bi vam zagotovili uporabne vsebine, naša spletna stran optimalno deluje, če so piškotki omogočeni.

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so sejni piškotki, ki trajajo le toliko časa, dokler uporabnik ne zapre brskalnika. Nekateri piškotki pa so trajni, in ostanejo shranjeni na uporabnikovem računalniku dalj časa.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

Sejni piškotki
Ti piškotki so nujno potrebni za delovanje določenih strani na spletnem mestu, kot so npr. obrazci za Naročilo kataloga, PDF priročnikov, E-novice. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo (npr. naročilo kataloga).

Piškotki za namen analiziranja prometa – Google analytics (_utma, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz, …)
Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)
Ko uporabnik obišče spletno stran, se splošni, neosebni podatki (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na strani, obiskane strani) avtomatično beležijo. Te informacije uporabljamo za spremljanje obiskanosti strani in vsebin, ter za izboljševanje le teh. Vaši podatki niso predmet nadaljne obravnave in niso posredovani tretji osebi.

Spletno vedenjsko oglaševanje
Ti piškotki dinamično prikazujejo naše oglase na drugih izbranih spletnih mestih..
Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za namen prikazovanja ciljanih oglasov na drugih spletnih straneh. Ti piškotki zagotavljajo prikaz oglasov, ki ustrezajo vašim interesom. Piškotki zabeležijo vaš obisk spletne strani in to informacijo delijo z drugimi organizacijami, npr. oglaševalci.

Piškotki družabnih omrežij
V naših domenah so lahko tudi elementi, ki nastavljajo piškotke v imenu drugih podjetij, na primer gumb »Všeč mi je« družbe Facebook in gumb »Tweet« družbe Twitter.

Včasih vključimo tudi video posnetke iz strani, kot je YouTube. Kadar si na spletnem mestu ogledate določen video posnetek iz spletnega mesta youtube, ki je vdelan v vsebino, vam lahko Youtube pošlje piškotke. Njihovih piškotkov ne nadzorujemo mi, zato si več informacij o njihovih piškotkih lahko preberete na njihovih spletnih straneh.

Piškotki, ki omogočajo prevajanje multi-medijskih vsebin

Ti piškotki so potrebni zato, da se predvaja video na spletnem mestu (t. i. Flash cookies). Na spletnem mestu včasih prikazujemo videoposnetke ali galerijo slik s predvajalnikom Adobe Flash Player.

Spreminjanje nastavitev piškotkov

Nastavitve glede piškotkov lahko nadzirate in kadarkoli sami spreminjate. Spletna stran bo najbolj optimalno delovala, če so piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika. Vsak brskalnik je drugačen, zato si navodila za spreminjanje nastavitev za piškotke v meniju s pomočjo za vaš brskalnik, ki ga uporabljate.